Samedi 22 septembre 2018
AccueilActualités › Transition énergétique
Transició energètica

Llei de transició energètica per un creixement ecològic

 

La llei de transició energètica per un creixement ecològic (llei n°2015-992, publicada el 4 de juliol de 2016) ens imposa, a partir del 1er de gener del 2017, d'utilitzar plàstics d'embalatge biodeterminats i compostables, amb certificació "HOME COMPOST".

 

"D'ara endavant queden prohibides la producció, la venda, la difusió i la utilització de bosses o d'embalatges fabricats a partir de plàstics oxo-fragmentable, matèria degradable, però que no és assimilable pels microorganismes, ni és compostable."

 

Aquesta prohibició s'aplica també a partir del 1er de gener de 2017 "als embalatges plàstics no biodegradables i no compostables que serveixin per a l'enviament de premsa i publicitat" (embossament i blíster), i serà aplicable a totes les entregues postals arreu de França.

 

Els industrials, ben entès, han desenvolupat un producte alternatiu respectant les noves normes legals però aquest té un cost tres vegades superior al dels productes utilitzats actualment. Avui dia el cost de la matèria primera utilitzada representa aproximadament un 15% del preu del servei d'embossament amb film i entre un 7% i un 10% del nostre servei global. Per tant aquesta disposició comporta de multiplicar per 3 el cost de l'embalatge i generarà un ajustament de la nostra tarifa per aquest servei a partir del 1er de gener de 2017 (o fins a exhaurir les existències del film de plàstic anterior). Si el nostre preu de venda fos més alt, aquest augment pràcticament no es notaria i no tindria gairebé cap incidència per als nostres clients. Tanmateix sí que es notarà la diferència perquè tenim cura de proposar sempre els preus més ajustats i avantatjosos.

 

Estem conscients que aquesta llei tindrà un impacte pressupostari gens negligible, i us mantindrem informats ben aviat del detall dels ajustaments de preus (estem pendents de la confirmació de la data d'aplicació de la nova llei) per tal que els pugueu integrar als vostres pressupostos previsionals per al 2017.


 
Depuis 1986 Demande de devis Nous contacter
58, avenue de Rivesaltes - 66240 Saint-Estève
Tél. 04 68 92 88 00 - Fax. 04 68 92 88 39
contactez-nous par email
L'entreprise
Prestations
Fournitures
Marketing Direct : Règles de base
divers...
Protection des données - RGPD
Transition énergétique
Economie durable
Etudes et chiffres
Dossier Tva
Culture Papier
Tarifs
Edito(s)
Usurpation identité